پیش بینی هوشمند خطاهای برنامهریزی نشده در صنعت برق با استفاده از تکنولوژی گرمانگاری مادون قرمز
چکیده :
ترموویژن که به نامهای گرمانگاری و تصویربرداری حرارتی شناخته میشود تکنیک مهمی است که دامنهی کاربردهای آن بسیار گسترده و فراتر از بحث مراقبت وضعیت (CM) تجهیزات و ماشین آلات است. با استفاده از دوربینهای ترموگرافی (که با نام دوربینهایی جهت بازرسی مادون قرمز از طریق ترموگرافی نیز خوانده میشوند)، تمامی عیوبی که منجز به تغییر در الگوی توزیع دمای سطحی میشوند قابل شناسایی خواهند بود. فناوری ترموگرافی از اواسط قرن نوزدهم با کاربردهای نظامی مورد توجه بوده، اما امروزه به پیشرفت تکنولوژی با بهرهگیری از دتکتورهای بسیار حساس و کم حجم، دوربینهایی با دقت و حساسیت فوقالعاده و وزن پایین جایگزین مدلهای قدیمی شدهاند.
در این پایاننامه در ابتدا تعدادی از تصاویر اخذ شده توسط دوربین ترموویژن از تجهیزاتی نظیر کلمپ بوشینگ، کلمپهای سه فاز خروجی از ترانس، کلمپ CT، کانکتورهای سرخط فاز، کانکتورهای سکسیونرهای فازهای مختلف خطالعماره، کانکتورهای CVT فازهای خطالعماره و … تهیه گردید. سپس نسبت به جمعآوری اطلاعاتی نظیر وجود یا عدم وجود Hotspot درون تصاویر ترموویژن اخذ شده اقدام گردید. سایر اطلاعات اخذ شده شامل نوع تجهیز، محل تجهیز، دمای فاز مورد نظر در تجهیز نسبت به فازهای کناری آن، وضعیت عیب و پیشنهاد فنی میباشد. تمامی این اطلاعات در ابتدای امر و در حین اخذ تصاویر ترموویژن مختلف از تجهیزات ذکر شده در فوق گردآوری گردید. در حالت کلی هدف این پایاننامه پیشبینی و پیشگویی خطاهای برنامهریزی نشده مبتنی بر اطلاعات دریافتی از سیستم اندازهگیری گرمانگاری مادونقرمز، و همچنین تعیین زمان مناسب تعمیرات تجهیزات جهت جلوگیری از خرابی تجهیز و خروج به موقع آن از مدار میباشد. همچنین در روند کار میتوانیم در قسمتهای استخراج ویژگیها، نوع داده انتخابی، روش یادگیری ماشین در تعیین خطاهای پشبینی نشده تجهیزات و زمان تعمیر و بازسازی دقیق تجهیز نوآوری داشته باشیم. در این پایاننامه با بکارگیری الگوریتمهای هوشمند نظیر شبکه عصبی PNN، شبکه عصبی MLP، طبقهبندی کنندهی KNN، طبقهبندی کنندهی آماری بیز و روش طبقهبندی براساس قوانین ارائه شده در این پایاننامه اقدام به آشکارسازی و سپس طبقهبندی تصاویر Hotspot جهت تشخیص و طبقهبندی انواع مشکلات تجهیزات پستهای برق شد. در نهایت نتایج این پایاننامه نشان داد که الگوریتم ارائه شده توانسته است با دقت بالا به تشخیص و استخراج تصاویر Hotspot از روی تصاویر اخذ شدهی مادون قرمز از تجهیزات برق بپردازد. سادگی و دقت بالای الگوریتم پیشنهاد شده بعنوان مزیتهای روش ارائه شده میباشند.
از لینک زیر فایل ورد گزارش این پروژه به همراه فایلهای شبیه سازی تحت نرم افزار متلب و نتایج شبیه سازی را میتوانید خریداری کنید .
دیدگاهتان را بنویسید